Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC zondag in actie tegen Uno Animo

Gepost door:Dennis // 2022-04-08 16:29:13 // 830 keer bekeken

RBC wist afgelopen zondag beslag te leggen op de tweede periodetitel, maar zag de achterstand op koploper VOAB met twee punten toenemen. Komende zondag ontvangt RBC Uno Animo. In november speelde de Roosendalers met 1-1 gelijk in loop op Zand. Een hele zwakke wedstrijd, die via Gerson Pisas nog een escape-mogelijkheid bood. Nadat hij links het strafschopgebied binnen was gelopen schoot hij jammerlijk in het zijnet. Het was misschien ook iets teveel geweest in die wedstrijd, want ook Uno Animo kreeg voldoende scoringsmogelijkheden.

Hoe kijkt hoofdtrainer Ruud Pennings terug op het duel van afgelopen zondag (0-0 tegen TSC)? "We morsen inderdaad twee punten. Gezien de kansenverhouding en het spel in de tweede helft verdienden wij te winnen," zo meldt Pennings. "Het was opmerkelijk te zien in de groep dat de teleurstelling van het puntverliest overheerste terwijl de tweede periodetitel werd behaald... Dat zegt ook veel over de instelling van de groep, ze willen meer." Giovanni Moerland had eerder deze week al laten weten dat de teleurstelling groot was. "Karim Didi gaf direct in de kleedkamer aan dat we blij moesten zijn met het winnen van de periodetitel. Ik kan er nu na enkele dagen ook met een positief gevoel naar kijken." Terug naar RBC's hoofdtrainer, gaan we op dezelfde voet verder zoals direct na de winterstop? "Ja, we gaan op dezelfde voet door. Wij gaan elke wedstrijd voor de winst. Er zijn nog dertig punten te behalen en moeten zelf ook nog tegen de koploper."

Naast de Pieter en El Gamali is mogelijk ook Bierkens niet inzetbaar. Hij liep een kwetsuur aan zijn kuit op tijdens de training op donderdag. Daar staat tegenover dat Pennings weer de beschikking heeft over Flinn Assenberg. Mocht Bierkens niet kunnen spelen zal vermoedelijk Assenberg zijn positie centraal achterin overnemen. Ook doelman Matthias Deleij is inzetbaar. Zijn beroep diende deze week, maar de doelman is beschikbaar. "De tuchtcommissie heeft er een wedstrijd afgehaald door mijn beroep, dus mijn schorsing is voorbij," zo laat een opgeluchte Deleij weten. Door het aangetekende beroep kon hij afgelopen weekend ook al in actie komen tegen TSC. 

Het duel tussen RBC en Uno Animo begint om 14:30 uur in het Atik Stadion. 




Reacties

RBCdeLuiten

2022-04-09 23:09:58

Succes mannen!

Willempie

2022-04-10 11:01:59

Matchday! 
Laten we de positiviteit weer oppakken ipv bezig te zijn met de negatieve randzaken. Lekker voetbalweer en op naar de 3 punten. 

Kalsdonk

2022-04-10 15:18:58

Ik hoorde gisteren van een speler van Roosendaal dat de eerste 6 allemaal promoveren ivm het aantal clubs dat overstappen naar het zaterdag voetbal. Kan iemand dit bevestigen?