Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC morgenavond in oefencampagne in actie tegen SC Emma

Gepost door:Dennis // 2022-08-22 17:37:12 // 753 keer bekeken

RBC komt morgenavond in actie tegen zondag derdeklasser SC Emma. Het is de eerste oefenwedstrijd nadat de Roosendalers in juli al een vriendschappelijk duel afwerkten tegen FC Eindhoven (0-6 verlies). Het duel tussen RBC en SC Emma begint om 19:30 uur.

De club uit Dordrecht daarentegen heeft er al vijf duels opzitten. Vanwege vakantieperikelen bij de spelersgroep van RBC was eerder al besloten om de training in augustus later aan te vangen. Het duel tegen VC Vlissingen, die eigenlijk afgelopen zaterdag gespeeld zou worden, ging daarom ook niet door. In plaats daarvan werd er gisterochtend getraind in het Atik Stadion. Het was de derde training in het stadion, op het nieuwe kunstgrasveld. "Het kunstgras, maar ook de verlichting zijn top! Heerlijk om onder deze omstandigheden te mogen werken," zo laat hoofdtrainer Ruud Pennings weten.

Pennings kan morgenavond over bijna zijn voltallige selectie beschikken. "Morgen missen we alleen Flinn Assenberg en Bilal Elkadi. Daarnaast zijn een aantal spelers -  zoals Perry Bierkens, Anass el Gamali, Randy Elst en Assim Said - net terug vakantie. Zij hebben nog wat trainingsachterstand, en komen morgen maar een gedeelte van het duel in actie."

De zestienkoppige selectie die op 16 juni bekend was - op die dag sluit om 00:00 de overschrijvingstermijn - is in de tussentijd nog verder aangevuld. Naast Lars Traets en Bilal Elkadi voegden ook de spelers Said en Emile Linkers zich bij de selectie, waardoor het totaal aantal spelers op twintig uitkomt. El Gamali is tevens van zijn schorsing ontheven en is weer inzetbaar voor het eerste elftal. "Emile Linkers en Assim Said zijn door de KNVB ook speelgerechtigd verklaard en kunnen in actie komen morgen."

 




Reacties

Volta

2022-08-22 20:51:28

Ik ga er vanuit dat er nog 2 afvallen, er mogen maar 18 spelers op het wedstrijdformulier. Mijn vermoeden is dat Finn en Bilal het kind van de rekening worden. Aanvallend is er inmiddels meer dan genoeg concurrentie en verdedigend ook. Laat ze maar wel gewoon meetrainen, je weet nooit wat er gedurende het seizoen gebeurt. Wel vreemd dat we oefenwedstrijden plannen en pas daarna weten of we een voltallige selectie hebben... Tegen Vlissingen hadden we juist kunnen laten zien dat we de O23 en JO19 ook serieus nemen door een paar van die gasten mee te laten spelen. Dan had een deel van het 1e ook al een wedstrijd in de benen gehad. Een gemiste kans in een toch al zo'n korte voorbereidingstijd en uitstraling naar de O23 en JO19

Kalsdonk

2022-08-22 21:06:40

Finn en bilal zijn momenteel ook de 2 zwakste in de selectie al doen mitchell, lars en finn niet veel onder voor elkaar. Bilal heeft in de aanval nu eenmaal teveel concurrentie. Maar is nog jong dus een extra seizoen o21/o19 zal hem niet slecht doen.

Volta

2022-08-22 21:24:13

Mee eens, zeker om ook te zien hoe ze daar mee omgaan en sterker uit proberen te komen

Rbchogerop

2022-08-23 09:41:06

Voor alle duidelijkheid, we hebben geen u21 en u19. We hebben alleen u23. Daar mogen Flinn en Lars nog voor uitkomen. Bilal volgens mij ook nog voor de u18. Maar wat ik het vermakelijkste vind de laatste weken is het feit dat vele riepen dat we op 16 juni een veel te smalle selectie hebben en dat we nu te veel spelers hebben. Het is maar goed dat we ook iets mindere spelers hebben. We zullen ze hard nodig hebben gedurende de competitie. Aan het eind van vorig seizoen hadden te veel spelers pijntjes maar moesten blijven voetballen waardoor het seizoen als een nachtkaars uitging. Wees allemaal eens positief en ga achter de ploeg staan.

RBCdeLuiten

2022-08-23 13:22:15

Amen