Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC morgen in actie tegen SC Kruisland

Gepost door:Dennis // 2022-08-26 15:22:50 // 824 keer bekeken

RBC komt morgenavond in actie tegen zondag eersteklasser SC Kruisland. De club uit het gelijknamige dorp promoveerde afgelopen seizoen vanuit de tweede klasse naar de eerste klasse door middel van de nacompetitie. Kruisland pakte het enige ticket dat naast kampioen VOAB beschikbaar was voor promotie. De oranje-witten verloren vorig jaar geen enkele keer van Kruisland (1-1 uit en 1-0 winst thuis), maar werden in de kwartfinale van de nacompetitie uitgeschakeld door SVSSS (4-2 verlies).

Kruisland heeft net als RBC een aantal versterkingen binnengehaald. Vooral de zes spelers van Goes en routinier en oud-profvoetballer Fouad Idabdelhay springen in het oog. RBC-hoofdtrainer Ruud Pennings kent nog een aantal spelers die bij Kruisland spelen. "Met een aantal jongens heb ik nog mogen werken. Fouad Idabdelhay heb ik bij Halsteren gehad en Jelle Klap bij Goes. Goede spelers, maar beide zijn ook vooral fijn in de omgang," zo heeft Pennings mooie woorden over voor het duo die komende zaterdag tegenover RBC staan.

De Roosendalers trapten de oefencampagne af tegen SC Emma. De zondag derdeklasser werd met 7-1 verslagen. Pennings kijkt tevreden terug op het eerste oefenduel. "Het was een prima eerste wedstrijd tegen SC Emma. Ik heb goede dingen gezien, maar er zijn ook nog genoeg verbeterpunten." RBC zou eigenlijk tegen zaterdag eersteklasser SVOD'22 uitkomen dit weekend, maar de wedstrijd kon niet doorgaan."De wedstrijd tegen SVOD'22 ging niet door vanwege personele bezetting van de tegenstander. Zij hebben spelers die 's avonds in de horeca werken. De wedstrijden vervroegen kon niet, omdat er bij ons spelers op zaterdag overdag werken."

Uiteindelijk werd er snel een nieuwe oefenpartner gevonden in de vorm van Kruisland. "Met Kruisland hebben we een tegenstander van kaliber die zich ten opzichte van vorig seizoen versterkt heeft. Voor ons betekent deze wedstrijd weer meters maken. We missen een aantal spelers, maar dat biedt anderen weer mogelijkheden om wat meer minuten te maken."

Helemaal ongeschonden kwam RBC niet uit de strijd tegen SC Emma. Voor de nagenoeg complete groep van dinsdagavond was het de eerste wedstrijd sinds ruim een maand. Er ontbreken in ieder geval twee spelers. Marwin Reuvers en Rhomar Boudzra zijn nog een weekend weg. Achter een aantal spelers staan nog vraagtekens. "Karim Didi en Zé Lucas zijn nog onzeker in verband met blessures. Ook kampen nog een paar spelers met wat pijntjes als gevolg van de voorbereiding. Deze spelers spelen dan ook geen hele wedstrijd morgen. Afgelopen donderdag heeft Matthias Deleij een blessure aan de hand opgelopen en ik krijg net door dat hij ook een vraagteken voor morgen is."

Dinsdagavond maakte Zé Lucas een prima indruk, vooral met zijn doelgerichtheid. Zijn eerste goal was de mooiste van de avond. Lucas heeft jarenlang als prof gespeeld, en zijn opponent aan de kant van Kruisland - Idabdelhay - heeft ook enkele jaren profvoetbal achter zijn naam. Tikt Lucas het niveau van Idabdelhay aan? "Qua voetbal is Lucas wel te vergelijken met Fouad, ze zijn beide sterk aan de bal en hebben scorend vermogen." Naast Zé Lucas heeft Pennings ook de beschikking over puntspeler Tom de Bonte, die eveneens samen met Idabdelhay heeft gespeeld bij Halsteren. 

RBC en SC Kruisland komen aankomende zaterdagavond om 20:00 uur in actie in het Atik Stadion.




Reacties

Rbcsupport

2022-08-26 19:23:56

Ik had Fouad Idab toch wel graag bij RBC gezien!

 

Volta

2022-08-26 22:42:37

Na allerlei ellende met spelers en staf de afgelopen  10 jaar gaat nu de leeftijd van onze selectie ons toch hopelijk geen parte spelen. Blessures in het begin zijn oke, als het maar niet tot overbelasting van de rest zorgt.

Kalsdonk

2022-08-27 23:13:05

Weet iemand de uitslag? Vond de opstelling in iedergeval een vreemde met 6 verdedigers. 

RBCdeLuiten

2022-08-27 23:16:10

1-1