Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RKVV Roosendaal - RBC

Gepost door:Dennis // 2022-12-02 18:57:17 // 804 keer bekeken

RBC komt zondagmiddag in actie tegen RKVV Roosendaal. De ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings begint om Let op! 14:00 uur aan de stadsderby op Sportpark Hulsdonk.

Afgelopen zaterdag won de Roosendaalse formatie met 3-1 van VFC, waardoor het vijf punten los staat op de achtervolgers. Twee weken geleden stond RBC nog met twee punten achter, nu staat het ineens vijf punten voor. Zoiets kan snel gaan, beaamt ook Pennings: “Ja, dat klopt. Je moet vooral naar jezelf kijken en overwinningen pakken. Dan kom je uiteindelijk  op die bovenste plek. Dat de concurrentie ondertussen punten laat liggen is inherent aan het voetbal. Je moet vooral niet naar anderen kijken.”

Een soortgelijke situatie zoals afgelopen zaterdag was vergelijkbaar met de wedstrijd vorig seizoen tegen VOAB (4-1 verlies). RBC kon toen weglopen bij VOAB, maar verloor. Was er een déjà vu? “Nee, totaal niet. Het is een nieuwe competitie en nieuwe spelers. Ik heb in de laatste vijfentwintig jaar als trainer vaker in dit soort situaties gezeten, zowel als achtervolger als koploper. Zoals eerder gezegd: je moet vooral naar jezelf kijken. Rekenen waar clubs eventueel punten kunnen morsen, dat doe ik niet. Ik focus altijd gewoon op de eerstvolgende wedstrijd. Die moeten we winnen. Komend weekend is dat dus Roosendaal en de week erop COAL. Er staan wel interessante duels op het programma. Zo spelen Cluzona en VFC tegen elkaar en reist Antibarbari af naar SC Gastel.”

Het eerste kwartier van RBC tegen VFC was sterk. Dat leverde uiteindelijk een goal op. Onder andere Marwin Reuvers raakte nog de lat in die fase. Na die sterke fase zakte het wat in. Het werd rommelig, de passing werd minder. Wat was daar de reden van? “De eerste fase werd volle bak druk gezet. Daar kan je je de tegenstander mee overrompelen, en dat gebeurde tegen VFC ook. De focus lag vooral om de koppositie te verdedigen en de naaste concurrentie verder op afstand brengen. Het was een zaterdagavondwedstrijd, een mooie sfeer. Alle ingrediënten waren er om een mooie wedstrijd te maken. Daarna zakte we wat terug in tempo, dat is vrij normaal en zeker tegen een betere tegenstander. Aan de andere kant: ze zijn één keer bij de goal geweest, dat leverde wel een doelpunt op. Daar waren we even niet attent genoeg bij het verdedigen. Dat was even een deukje, die moet je te boven komen. Uiteindelijk maken we vlak voor rust de 1-2 en zijn we in de tweede helft eigenlijk niet meer in gevaar gekomen. Uit de resultaten dit seizoen weten we in ieder geval dat we kunnen teren op een fitte selectie. Dat zie je ook terug aan het eind van de wedstrijden, want we scoren regelmatig in de laatste tien minuten. “ 


Komend weekend staat de stadsderby op het programma. RKVV Roosendaal won afgelopen seizoen met 1-0 van RBC. De ploeg van Pennings was toen al klaar en maakte zich klaar voor de nacompetitie, waarbij de focus vooral lag om fit te blijven. Leeft het al in de selectie, deze wedstrijd? “Het is niet anders dan anders. We hebben twee maal scherp getraind. En deze groep is fantastisch, die leven echt naar een wedstrijd toe. Natuurlijk zullen bij sommige spelers wat meer derbygevoelens heersen dan bij een ander, omdat men elkaar onderling kent of er in het verleden gespeeld hebben. Het is wel een van die wedstrijden die je moet winnen.”

Hieronder de samenvatting van afgelopen seizoen:

Roosendaal staat momenteel in de subtop met zeven punten achterstand op RBC. Een topwedstrijd van de competitie zoals afgelopen week is het niet. Hoe categoriseer je deze wedstrijd in vergelijking met een wedstrijd tegen VFC? “Hetzelfde, dat je moet winnen. En vergis je niet, Roosendaal presteert goed. Als je de uitslagen bekijkt, en ook het team: het zit goed in elkaar. Roosendaal is gebrand om te winnen en dat nemen zij mee in de wedstrijd van zondag. Vanaf minuut één moeten we erbij zijn en net zoveel energie in de wedstrijd leggen. Dan zouden normaal gesproken de kwaliteiten de doorslag moeten geven. Het accent komt in deze wedstrijd op strijd te liggen. Daar moeten we in mee en als het kan onderuit voetballen. In feite doen we dat bij elke wedstrijd, of het nu de koploper is of de nummer laatst: vanaf minuut een geven we volle bak druk naar voren. Normaal creëren we in de eerste minuten ook kansen, ik ga er vanuit dat dit zondag niet anders zal zijn.”

RBC heeft een vrijwel fitte selectie voor komende zondag. Alleen Zé Lucas en Emile Linkers zijn niet inzetbaar. “Lucas komt steeds dichterbij, maar die heeft nog niet meegetraind met de groep. Emile verwacht ik voor de winterstop niet meer terug helaas. In de winterstop proberen we die twee gasten weer helemaal wedstrijdfit te krijgen. Sommige spelers hebben kleine puntjes, maar ik ga er vanuit dat de rest zondag inzetbaar is.” Wel goed inpakken, want het wordt koud zondag. “Ja, de elementen kunnen ook een rol spelen. Het veld is gladder, gisteren hebben we getraind en was het ook vrij koud. Beetje rijp, vorst aan de grond op het kunstgras. Het veld bij Roosendaal kan gladder zijn dus daar dienen we zeker rekening mee te houden.”

RKVV Roosendaal en RBC ontmoeten elkaar zondagmiddag op Sportpark Hulsdonk om 14:00 uur.




Reacties

RBCdeLuiten

2022-12-03 17:59:40

Succes boys!