Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC morgenavond tegen COAL

Gepost door:Dennis // 2022-12-09 15:59:23 // 734 keer bekeken

RBC speelt morgenavond haar laatste competitieduel voordat de winterstop begint. De Roosendalers sluiten de eerste seizoenshelft in competitieverband af met een thuiswedstrijd tegen COAL. De Rotterdamse club bezet momenteel de tiende plaats.

RBC ziet de laatste weken wat concurrenten afhaken om de bovenste plek. De oranje-witten wonnen zelf van Roosendaal afgelopen zondag (1-3 winst) en zagen Antibarbari (1-1 tegen SC Gastel) en Cluzona (1-0 verlies tegen VFC) verder achterop raken. Alleen VFC volgt nog enigszins met vijf punten achterstand.

COAL daarentegen heeft het moeilijk in de tweede klasse C. Al hoor je wel geluiden dat ze veel te laag staan op de ranglijst en een sterke tegenstander zijn. Die geluiden hoort hoofdtrainer Ruud Pennings ook: "COAL hebben we laten bekijken. Het is een club die mogelijk wat te laag in de competitie staat, dus deze wedstrijd moeten we ook serieus benaderen." Pennings blikt ook nog even kort terug op het duel met de stadsgenoot van afgelopen week. "Het duel met Roosendaal was prima. We hebben de wedstrijd daar grotendeels gecontroleerd en het gewenste resultaat behaald."

Afgelopen zondag kon de hoofdtrainer van RBC niet beschikken over Marwin Reuvers (blessure) en Mitchell Schilperoord (ziek). "Voor zaterdag zijn Emile Linkers en Mitchell Schilperoord (andere verplichtingen) niet beschikbaar. Achter de namen van Karim Didi en Randy Elst staan nog vraagtekens vanwege ziekte. Zé Lucas en Marwin Reuvers hebben afgelopen week weer met de groep meegetraind en zitten dus weer bij de wedstrijdselectie."

Lucas - die enkele weken uit de roulatie was vanwege een hamstringkwetsuur - is een welkomende versterking voorin. Na de wedstrijd tegen COAL staat er namelijk een enorme bekerkraker op het programma: Unitas'30 - RBC.

RBC en COAL ontmoeten elkaar aanstaande zaterdagavond om 20:00 uur in het Atik Stadion.




Reacties

Wilfred

2022-12-10 09:31:18

Vertrouwen in een positieve afsluiting van de eerste seizoenshelft.

 

Mooi interview met trainer Pennings in de PZC vandaag. 

Zuidzijde

2022-12-10 22:11:33

Zelfs een dubbele pagina 

RBCdeLuiten

2022-12-10 22:30:42

Mooi artikel! Complimenten!

RBCdeLuiten

2022-12-10 22:31:08

En weer 3 punten de tas! Klasse boys