Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC haalt gebroeders Wirix en Mohammad van Baronie

Gepost door:Dennis // 2023-02-10 08:41:21 // 1702 keer bekeken

Komend seizoen komen de gebroeders Jens en Sander Wirix en Mostafa Mohammad uit voor RBC. Zij komen nu nog uit voor Baronie, dat in de Derde Divisie speelt. Komend seizoen trekken zij het oranje shirt aan en zijn ze te bewonderen in het Atik Stadion, zo meldt RBCvoetbal.nl

Jens en Sander Wirix hebben een opvallende loopbaan, want die begint bij Sprundel in de vierde klasse. Daarin komen ze ook nog tegen RBC uit. Na een omweg via Rood Wit W, waar de eerste klasse wordt behaald, vertrekt het duo naar Baronie. Met de club uit Breda werd afgelopen seizoen het kampioenschap behaald in de hoofdklasse. Door oud-trainer Reinald Boeren worden ze omgeschreven als Duracellekes, vanwege de onvermoeibaarheid. Beide spelen inmiddels vijf jaar voor Baronie. "Ja, we hebben een mooie tijd gehad bij Baronie", zegt Jens. Na vier jaar bereikten we eindelijk ons doel, de Derde Divisie. En het is ons ook gelukt om op dat niveau onbetwiste basisspelers te worden." Sander vult aan: "Maar we zochten een nieuwe uitdaging, een nieuwe omgeving. Het project van RBC is ons dan ook op het lijf geschreven. Het hele plaatje klopt gewoon." "Daarom hebben wij als winnaars besloten  in te gaan op dit project en over te stappen naar RBC", sluit Jens af.

Mohammad is een hele bekende naam in de West-Brabantse voetbalwereld. De nu 25-jarige speler wist op zeer jonge leeftijd - in het jaar 2017 - 22 keer te scoren voor Baronie in de eerste klasse. Dongen pikte hem daarna op en hij beproefde zijn geluk in de Derde Divisie. Na één seizoen keerde hij terug naar Baronie, en komt inmiddels vijf jaar uit voor die club. Tussendoor was hij nog een half jaar actief bij de Australische club Weston Bears. Hij mistte daardoor wel promotie naar de Derde Divisie. "Ja, dat was wel balen, maar ik heb wel mijn aandeel in die promotie gehad", aldus Mohammad. Toch werd het na al die jaren Baronie, tijd voor iets anders. "Klopt. En ik denk in RBC een leuke uitdaging gevonden te hebben. De club heeft ambities, wil omhoog en ik vind het nou eenmaal fijn om voor een club te spelen die voor de hoogste plaatsen wil gaan. Ik weet zeker dat Jens, Sander en ik een hele goede versterking kunnen zijn voor RBC."

Bestuurslid technische zaken Jean-Paul Nuijten is zeer tevreden met de versterkingen uit Breda: "Deze jongens hebben veel kwaliteit en ervaring in het amateurvoetbal. Alle drie hadden aanbiedingen van clubs op een hoger niveau, maar geloven in de ambities van onze club en het project om RBC op een hoger niveau te brengen. Ik ben er echt super tevreden mee dat ze naar ons komen!"




Reacties

Kalsdonk

2023-02-10 08:51:55

Mohammed ken ik niet maar over de gebroeders wirix wel veel goede verhalen gehoord! Dit zijn wel de versterkingen die dit elftal nodig heeft. Ook in de breedte gaat het er nu meer dan prima uitzien.

RBCdeLuiten

2023-02-10 10:52:05

Geweldig nieuws! Heel mooi dat ze naar ons willen overstappen!

Willempie

2023-02-10 11:03:14

Prima nieuws. Teller staat op 10 voor komend seizoen. Ik hoop dat er nog meerdere spelers van de huidige selectie (mogen) blijven

EricK

2023-02-10 11:57:00

Klasse dit 

 

Hup RBC 

Mr.RBC

2023-02-10 12:05:48

En het wordt alleen maar nog mooier 

Timm_91

2023-02-10 13:06:00

Opzich goed om te vernemen dat er al in een vrij vroeg stadium aanwinsten worden binnen gehengeld. Ook wat betreft het behouden van belangrijke pionnen heeft RBC al vroeg verlenging afgedwongen. Met een sterke basis kun je zo, mits je kampioen wordt, ook zeker meedraaien in de bovenste helft van die competitie. 

Mr.RBC

2023-02-10 14:07:24

"Er komt een sterrenteam te staan"

Dennis

2023-02-10 14:11:06

Knap dat deze spelers nu voor RBC kiezen. Ik heb ze vorig jaar in actie gezien tegen ons en de Wirix's broers ook bij Sprundel jaren geleden. Maar dat ziet er goed uit, de enorme snelheid en kracht. Goede toevoeging om het niveau op te krikken van eenieder van het elftal voor komend seizoen. 

IvoZ

2023-02-10 14:37:00

Geweldig nieuws! Welkom bij RBC!

Kalsdonk

2023-02-10 16:44:40

Kijktip van de dag: bndestem op Facebook. Weer heerlijk genieten van de reacties vol afgunst en jaloezie 

RBCdeLuiten

2023-02-10 18:22:38

Inderdaad. Wat een onzin daar verkondigd wordt. We hebben als club de zaken heel netjes en correct voor elkaar en daarmee zouden ze als commentaar de 2 nabijgelegen ambitieuze clubs juist aan moeten halen joh. Pfff. Wat een nonsens.

Jan Konings

2023-02-10 22:20:35

Buiten onzin maken we hier een ongelofelijk statement richting onze jeugd. Die waren al afgehaakt,  maar nu helemaal. Bilal werd een klein jaar geleden als held en exponent van de doorstroming binnengehaald. Kijk nu....een doodsteek zal ik het niet noemen, maar dit maakt de taak van Karim als Hoofd Opleidingen niet makkelijker helaas

Kalsdonk

2023-02-10 23:06:10

Jeugd is uiteraard belangrijk maar kwaliteit nog belangrijker. Wat goed is breekt echt wel door. helaas missen de jeugdspelers momenteel de kwaliteiten om ons hoger op te brengen. Zodra de jeugdopleiding van een hoger niveau is gaan er vanzelf weer jeugdspelers doorbreken die dan in een goed stabiel team zichzelf kunnen ontwikkelen. 

Jeroen

2023-02-11 17:00:06

Top nieuws! Jeugd is uiteindelijk zeker belangrijk, maar dat komt wel en de toppers stromen echt wel door. Belangrijk is ook dat we snel die divisies ingaan, want dan wordt het veel interessanter voor publiek om te komen en voor sponsers. Merendeel wil dit ook graag zien. Ik in ieder geval wel. 

Jan Konings

2023-02-11 19:13:34

Sorry hoor Jeroen. Ik weet niet of je de jeugd een beetje volgt, maar waar dit ooit een pareltje moest worden is die parel diep weggezakt in het moeras. Nu Noud er niet meer is gaat dit ook in de toekomst geen paradijs meer worden. Als je naar de standen en uitslagen kijkt zie je genoeg. Laat staan de duiventik die het daar is. Geloof me, daar stroomt geen ras-rbcer meer uit door. Een bewuste keuze waar je vraagtekens bij kunt zetten. Als de basis niet op orde is, wordt het moeilijk bouwen

Kalsdonk

2023-02-11 21:11:22

Zodra het eerste weer op een respectievelijk niveau speelt gaat het niveau van de jeugdopleiding vanzelf weer omhoog. Zoiets heeft tijd nodig en Jean-paul is ook met de jeugdopleiding bezig. Dit is echter niet van de een op de andere dag geregeld. Het eerste heeft nu de prioriteit want wat heb je aan een goede opleiding als je opleid voor andere clubs (omdat die hoger spelen) zoals enkele jaren geleden.

Mats

2023-02-12 07:11:40

Wil je de jeugd op orde krijgen zal je opnieuw moeten starten met hooguit 3 a teams welke niveau hebben. Helaas in het niveau bedriegend en zit er helaas in de bovenbouw geen aanwas voor het eerste op misschien een enkeling na. Zo door gaan geen zin, het rbc speelt tegen dorpsclubs dat is academie onwaardig