Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Hoe kijkt RBC naar de competitie-indeling? Aftrappen met bestuursleden

Gepost door:Dennis // 2023-07-08 10:07:25 // 684 keer bekeken

Afgelopen vrijdagmiddag werd de indeling van de competities van de eerste klasse tot en met de vijfde klasse bekend gemaakt door de KNVB. RBC weet inmiddels dat het zijn uitwedstrijden vooral in Oost-Brabant moet gaan spelen. Een tripje richting Gelderland staat ook minimaal eenmaal op de planning dit seizoen, want het uit de Vierde Divisie gedegradeerde WNC is aan de competitie toegevoegd. RBCFans.nl ging op onderzoek uit en vroeg bij een aantal bestuursleden, de Supportersvereniging, een aantal spelers en hoofdtrainer Mark Klippel hoe zij aankijken tegen deze indeling. Deze ochtend trappen we af met enkele bestuursleden. 

RBC-voorzitter Kees van Hassel laat als eerste zijn licht schijnen over de nieuwe indeling. “Voor mij is het wat het is hoor.” Had je graag meer zaterdagclubs erin gehad, was dit commercieel interessanter geweest? “Ik had graag meer op zaterdag gespeeld, omdat dat inderdaad commercieel interessant is. Daarnaast zijn het wat onbekende clubs en had graag wat meer Zeeland of richting Rotterdam gehad. ik kan daardoor zelf ook niet goed inschatten hoe het niveau is en uiteindelijk gaat het daar toch om. We willen immers meedoen voor promotie.”
 

RBC commercie eerste klasse
Kees van Hassel (r) en Hans van der Ende (l) bij het sponsorbord. Meer zaterdagteams was commercieel interessanter geweest, maar meedoen om promotie blijft het belangrijkste. 
 

Vanuit bestuurslid technische zaken Jean Paul Nuijten is de afgelopen maanden druk gewerkt om een elftal samen te stellen die kan concurreren in de eerste klasse dit seizoen. Is dit de ideale indeling of was het beter geweest dat er meer zaterdagploegen in de competitie zaten? “Wat is een ideale indeling? Uiteraard heb je altijd voorkeuren, maar ik vind het zeker geen verkeerde indeling. Het is een stap in het onbekende, maar dat neemt niet weg dat we gewoon van onze eigen kwaliteiten uit moeten gaan!” Biedt het voldoende kansen voor RBC naar jouw mening of zijn de tegenstanders voor nu nog te onduidelijk om daar uitspraken over te doen? “Het is jammer dat we zo weinig op zaterdag spelen, maar we zullen er alles aan doen om ook komend seizoen ons weer van de beste kant te laten zien. De competitie bevat met EFC, dat Vierde Divisie heeft gespeeld, en WNC dat net gedegradeerd is uit de Vierde Divisie, clubs die ik niet onderschat. Verder kennen we onder andere VOAB van twee seizoenen geleden, kortom we hebben een uitdaging om ook dit seizoen voor de prijzen te spelen, maar die gaan we zeker niet uit de weg,” zo stelt Nuijten. 

Supportersvereniging-voorzitter Arthur Verbraak had net als RBC-preses Van Hassel liever gezien dat er wat meer zaterdagteams in hadden gezeten. “Jammer dat we naar Oost-Brabant moeten,  terwijl we mooie clubs in het Rotterdamse mislopen. Zoals Sparta AV, Xerxes, SHO, NSVV en Spijkenisse. Ook Terneuzense Boys had leuk geweest. De verdeling met de zaterdagclubs is bij ons niet helemaal gelukt. Het doel van een mixcompetitie is wat mij betreft meteen vanaf de aftrap mislukt. Van de nieuwe tegenstanders spreken mij SV Top en Sparta'25 aan. In het verleden waren dat gedegen opponenten. Maar al met al, een mislukking. De KNVB had het mooi verkondigd, maar daar blijft het ook bij.”

 

Almerk - RBC Ad van Seeters
Eric Konings namens Podcast de Luiten in gesprek met Ad van Seeters, toenmalig hoofdtrainer van Almerk. Almkerk is nu één van de twee zaterdagteams die RBC komend seizoen treft.
 

Naast de voorzitter, bestuurslid technische zaken en de voorzitter van de Supportersvereniging gingen we ook langs bij Eric Konings. Niet alleen om zijn licht te laten schijnen over zijn rol als vice-voorzitter, waarin de portefeuille supporters bij hoort, maar ook vanuit Podcast de Luiten. Zitten er nog interessante verhalen in vanuit de nieuwe clubs die erbij zijn gekomen? “Het is denk ik een verrassende indeling, omdat velen verwachtten dat we meer richting Rotterdam zouden gaan spelen. Echter: ook nu liggen er mooie wedstrijden in het verschiet. Wat leuk is, is dat we bijvoorbeeld met VOAB een oude bekende tegenkomen. Een paar jaar terug legden we het in een memorabele wedstrijd af tegen ze en pakten zij de titel, maar hopelijk pakt het komend seizoen beter uit voor ons. Het wordt ook leuk om op bezoek te gaan bij mooie verenigingen als Moerse Boys en Emplina. Ik kijk in het bijzonder uit naar de trip naar Sparta ’25 in Beek en Donk, waar Maurice Verberne, lid van het Team van het Millennium, is begonnen. Voor Podcast de Luiten ligt hier een mooi verhaal voor het oprapen,” zo legt Konings uit. En hoe kijkt hij vanuit supportersperspectief? “Ik denk wel dat een hoop supporters het leuk hadden gevonden om wat vaker op zaterdag te spelen. In de praktijk zullen we komend seizoen ongeveer net zo vaak op zaterdag spelen als het afgelopen seizoen. Dat is jammer, maar zoals mijn grootmoeder zaliger plachtte te zeggen: “je hebt het in het leven niet altijd voor het zeggen”. Nee, mijn supportershart, en dat van velen, kijkt alweer uit naar het begin van de competitie, in de wetenschap dat we mooie tegenstanders gaan treffen, onze staf en selectie gebrand zijn op resultaat, en we komend seizoen in prachtige tenues goed voor de dag komen. Hup RBC!

 




Reacties

Kalsdonk

2023-07-08 10:45:23

Is beroep aantekenen zoals halsteren deed mogelijk? En gebeurd het wel eens dat de knvb hier naar luisterd? Bij halsteren is het namelijk direct afgewezen. 

Zoals kees al aanhaald is het inderdaad op commercieel gebied ook een aderlating daar de vere uit clubs vermoedelijk niet met veel supporters zullen afreizen en op de zaterdag wordt er nu eenmaal meer bier gedronken dan op de zondag. 

Boegieman

2023-07-08 11:33:49

Hoop dat er ook supporters komen kijken bij de uitwedstrijden ondanks de verre ritten

Misschien busreis met spelers (als de trainer + bestuur het wil) net als vorige seizoenen

of gewoon een eigen supportersbus 

Boegieman

2023-07-08 11:39:34

Wat me ook is opgevallen bij de indeling die nu op voetbal.nl sta

Speelt RBC voortaan de wedstrijden op zondag om 14:00 ipv 14:30

 

Oranjewiete

2023-07-08 12:16:54

Waarom is rbc eigenlijk een zondag spelende club en geen zaterdag?

Adje

2023-07-16 11:13:52

@Oranjewiete: Bij de herstart is er overwogen in welke klasse RBC zou gaan spelen zaterdag of zondag. Er is toen om diverse redenen gekozen voor de zondag  temeer ook omdat RBC zich destijds daarmee het meest verbonden voelde.