Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Hoe kijkt RBC naar de competitie-indeling? Hoofdtrainer Mark Klippel ziet een mooie uitdaging

Gepost door:Dennis // 2023-07-08 14:23:24 // 599 keer bekeken

Afgelopen vrijdagmiddag werd de indeling van de competities van de eerste klasse tot en met de vijfde klasse bekend gemaakt door de KNVB. RBC weet inmiddels dat het zijn uitwedstrijden vooral in Oost-Brabant moet gaan spelen. Een tripje richting Gelderland staat ook minimaal eenmaal op de planning, want het uit de Vierde Divisie gedegradeerde WNC is aan de competitie toegevoegd. RBCFans.nl ging op onderzoek uit en vroeg bij een aantal bestuursleden, de Supportersvereniging, een aantal spelers en hoofdtrainer Mark Klippel hoe zij aankijken tegen deze indeling. Deze middag laat hoofdtrainer Mark Klippel zijn licht schijnen over de indeling.

Dit is de indeling geworden, wat is je eerste reactie hier op? “Een mooie competitie, een oneven aantal en een echte mix uit meerdere competities. Slechts twee zaterdagclubs. Ik had er meer verwacht en dat we meer richting Zuid-Holland zouden moeten gaan. Maar al met al een mooie uitdaging.” In de app-groepen werd druk gediscussieerd over de indeling en de afstanden. “Snap het voor de supporters, maar persoonlijk ben ik niet ontevreden. Wij kijken als team toch vooral naar onszelf.”

Mark Klippel als hoofdtrainer van RBC tijdens de eerste training
Hoofdtrainer Mark Klippel leidt de eerste training van RBC op het sportcomplex van Cluzona. 

Er zitten veel onbekenden clubs in de competitie, waar RBC sinds de herstart nog niet tegen heeft gespeeld. Hoe schat Klippel de kwaliteit in van de competitie of is dit nog te onduidelijk in deze fase? “Nog niet echt, zoals ik al zei: het is een mix uit meerdere competities, vier clubs die gepromoveerd zijn, twee degradanten uit de Vierde Divisie en de overige clubs kwamen al uit in de eerste klasse, waarvan EFC nacompetitie heeft gespeeld voor promotie naar de Vierde Divisie en ERP nacompetitie daarvoor net heeft misgelopen.”




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd