Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Hoe kijkt RBC naar de competitie-indeling? Spelers zien kansen

Gepost door:Dennis // 2023-07-08 18:33:41 // 768 keer bekeken

Afgelopen vrijdagmiddag werd de indeling van de competities van de eerste klasse tot en met de vijfde klasse bekend gemaakt door de KNVB. RBC weet inmiddels dat het zijn uitwedstrijden vooral in Oost-Brabant moet gaan spelen. Een tripje richting Gelderland staat ook minimaal eenmaal op de planning, want het uit de Vierde Divisie gedegradeerde WNC is aan de competitie toegevoegd. RBCFans.nl ging op onderzoek uit en vroeg bij een aantal bestuursleden, de Supportersvereniging, een aantal spelers en hoofdtrainer Mark Klippel hoe zij aankijken tegen deze indeling. Deze avond eindigen we met de mannen die het moeten gaan doen. Met een flink aantal spelers is contact geweest om hun mening over de indeling te horen.
 
Over het algemeen zijn de spelers eensgezind dat het een competitie is met perspectief en de reisafstanden horen er nu eenmaal bij als je hogerop gaat spelen. “Er zitten een paar leuke tegenstanders tussen en ik denk dat dit wel een mooie competitie is,” zo opent Rhomar Boudzra. “Ja, leuk! De tegenstanders zijn bekend,” zo laat Jorda Ewanena in een eerste reactie weten. “Het is een mooie uitdaging en het zijn interessante tegenstanders, ik had alleen wat meer zaterdagteams gewild. Maar ik denk dat we zeker bovenin mee gaan- en moeten draaien,” zo stelt de linkervleugelverdediger annex middenvelder.

Jordi Ewanena voorzet tegen VFC
Jorda Ewanena levert een voorzet af in de wedstrijd tegen VFC

 
Ook vanuit het centrum van de verdedigers komen er hoopvolle reacties op een leuk en goed seizoen: “Er zijn een aantal bekende tegenstanders, zoals TSC en VOAB die we twee seizoenen terug tegengekomen zijn. Dat waren destijds concurrenten en lastige tegenstanders,” zo stelt Perry Bierkens. “ Een aantal andere tegenstanders zijn vanuit mijn verleden bij andere clubs bekend, zoals SC ’t Zand, Sarto en TOP, waar ik destijds met VC Vlissingen nog tegen heb gespeeld. Maar ik kan geen inschatting maken over de zwaarte van de competitie. Ik had eerlijk gezegd ook een andere indeling verwacht, meer richting Zuid-Holland met veel zaterdagploegen, dat had mij persoonlijk ook meer getrokken. Maar de doelstelling blijft ook na het bekendmaken van de competitie onveranderd. We gaan er tegenaan,” zo besluit een optimistische Bierkens. Collega-centrumverdediger Anass el Gamali ondergaat de indeling gelaten en heeft vooral goede tips voor de start van het seizoen: “Het is wat het is. Het is leuk om te weten welke tegenstanders je treft, maar we moeten naar ons zelf kijken. Zo goed mogelijk voorbereiden zodat iedereen fit aan het nieuwe seizoen begint.”

 

Perry Bierkens en Anass el Gamali tegen Arnemuiden
Perry Bierkens en Anass el Gamali in een bekerduel met Arnemuiden
 

De aanvallend ingestelde spelers – niet geheel verwonderlijk – hebben natuurlijk meer bravoure in hun uitspraken. Zij zijn immers verantwoordelijk om zoveel mogelijk aanvallen in goals om te zetten. Als zij geen vertrouwen in zichzelf hebben en in het team dan wordt het een lastige opgave. Gelukkig is dat niet zo. “Het maakt mij niet zoveel uit tegen wie wij moeten spelen. Ons doel is duidelijk! We gaan weer voor het kampioenschap,” zo laat aanvallende middenvelder Randy Elst weten. Jay-Jay Meierdres, die afgelopen seizoen meer dan tien goals maakte en ook veel assists wist af te leveren gaat vooral uit van de kracht van het elftal. “Ik heb de indeling gezien inderdaad! Het is wat verder weg, maar dat weet je als je een niveau hoger gaat spelen. Hoe hoger je speelt, hoe verder je moet,” zo laat een van RBC’s TGV’s weten. “Ik denk dat het een prima indeling is, maar een andere had ook goed geweest. We moeten van onze eigen kracht uitgaan en naar onszelf kijken. Dat is het belangrijkste!”

 

Jay-Jay Meierdres in wedstrijd tegen Halsteren
Jay-Jay Meierdres snelt voorbij - op een volgepakt Sportpark De Beek - in de bekerwedstrijd tegen RKSV Halsteren

 
Anwar Tarfit heeft ook weinig opmerkingen over de indeling, alleen het aantal zaterdagteams had wat meer gemogen. “Ik vind het een prima indeling. De afstand maakt niet zoveel uit. Ik had wel verwacht dat we met meerdere zaterdagteams in de competitie ingedeeld zouden worden.” Ook spraken we één van de spitsen. “Ik heb de indeling gezien. Ik verwacht een interessante competitie. Er zijn een paar leuke wedstrijden die eruit springen, zoals Moerse Boys en TSC. Voor de rest is het wat het is,” zo stelt Tom de Bonte. Als een echte spits konden we de vraag niet nalaten om ook te vragen of er een beoogd aantal doelpunten voor dit seizoen genoteerd staat in het persoonlijke dagboek van de 194 centimeter lange spits? “Laten we eerst een basisplaats afdwingen. Als dat lukt, dan zet ik in op 15 goals of hopelijk meer.” Heel gek is die gedachte niet. Met wedstrijden voor GOES in de hoofdklasse en met Kloetinge in de zaterdag eerste klasse is dat statistisch gezien vanuit zijn spelersprofiel een aantal wat te halen zou moeten zijn.

 

Tom de Bonte juicht na een doelpunt
Tom de Bonte juicht na een van zijn vele doelpunten afgelopen seizoen.
 

 We eindigen met een speler die bij de heroprichting van RBC in de jeugdopleiding werd opgenomen. “Mij maakt het niet zoveel uit, als we maar gewoon lekker kunnen voetballen,” zo stelt Assim Said. En misschien is dat wel het belangrijkste. Om af te sluiten gebruiken we de lijfspreuk van Eric Konings: “Hup RBC!”
 

Assim Said megafoon in wedstrijd tegen Antibarbari, Voltaside
Assim Said zweept de Volta Side op via een megafoon na de overwinning op Antibarbari




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd