Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC op vrijwel volle oorlogssterkte naar Kloetinge in nieuw thuistenue

Gepost door:Dennis // 2023-08-11 14:35:00 // 796 keer bekeken

Mark Klippel werd begin dit jaar gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach van het vlaggenschip van RBC. Hij begon twee maanden geleden aan zijn klus bij de Roosendalers, hoe zijn de eerste weken bevallen? “Goed, zeer positief. We hebben een goede groep en de staf is op orde en zeer betrokken. De assistent-trainer (Chaib Azaimi red.) is nog op vakantie, maar dat hebben we prima kunnen opvangen door oud-hoofdcoach Ruud Pennings in te passen en David van Toor, hoofdcoach van RBC O23.” Is het heel anders dan bij Roosendaal, bijvoorbeeld met de lancering van het nieuwe shirt deze week? “Het is leuk voor de uitstraling van de club, ik vind dat zeker wel iets hebben. Het is wat anders dan bij Roosendaal, maar RBC is niet nieuw voor mij.”

Kort geleden werd bekend dat RBC nog een aanvaller terug mocht verwelkomen. Emile Linkers besloot terug te keren bij het elftal, waar hij dit seizoen eigenlijk zou starten bij Derde Divisie-club Baronie. Was het nodig voor de selectie om Emile er weer bij te nemen en is de selectie nu rond? “Ja, zeker. Met de komst van Emile is het nu een uitgebalanceerde groep. Mijn inziens was het nog nodig om voorin wat extra erbij te krijgen en met Linkers zijn we nu compleet. Er komt normaal gesproken niemand meer bij. We hebben een groep van 23 man, 21 spelers en 2 keepers. Er trainen deze voorbereiding enkele jongens mee van de O23. Hierbij bekijken we hoe de prestaties zijn en of ze uiteindelijk bij het eerste blijven of weer aansluiten bij de O23.”

RBC selectie in actie tijdens training in de voorbereiding
RBC selectie aan het werk tijdens de training van afgelopen zondag. Onder andere Marwin Reuvers, Assaim Said en Moestafa Mohammad in duel.

Aanstaande dinsdagavond staat het oefenduel met Derdedivisionist Kloetinge gepland. Een zware wedstrijd, zeker omdat Kloetinge al drie duels in de benen heeft als het aantreedt tegen RBC. Dit is ook logisch, want hun competitie begint eerder. Wat is het doel van zo’n eerste oefenduel en wat wil je graag terugzien? “Ik wil het graag iets uitvergroten. De voorbereiding is gestart en daarin staan een aantal zaken voorop. Het doel is vooral om fit te worden en fit te blijven op fysiek vlak. Voor de rest focussen we ons op de ontwikkeling van het team en de speelwijze. En dat geldt ook voor de wedstrijd tegen Kloetinge. Kloetinge speelt twee niveaus hoger en zijn afgelopen seizoen overtuigend kampioen geworden in de Vierde Divisie. Het is een mooie uitdaging voor ons en zeker een mooi moment om ons te meten met dat niveau, want uiteindelijk willen we daar ook met deze club naartoe.” 

Kloetinge heeft er dinsdagavond al drie duels opzitten en heeft al voldoende wedstrijdritme opgedaan en het doel bij hen is waarschijnlijk anders dan dat van RBC, dat aan haar eerste wedstrijd gaat beginnen. Zijn we in het nadeel als je dit tegen elkaar afweegt voor aankomende dinsdagavond? “Zij zijn verder in de voorbereiding. Als een nadeel zie ik het niet. Normaal gesproken zijn zij een stapje verder en acteren ze op een hoger niveau. Ons doel is vooral iedereen minuten laten maken dinsdag. Het gaat er vooral bij ons om, om de opbouw van het fysiek te realiseren, waarschijnlijk maakt er geen of maar heel weinig spelers de negentig minuten vol. Dat bepalen we dinsdag definitief. Bij Kloetinge kan ik mij voorstellen dat er wel spelers in actie komen die negentig minuten gaan spelen, maar uiteraard kan ik niet voorspellen wat belangrijk is vanuit hun perspectief.”

Mark Klippel lijkt komende dinsdag over een vrijwel fitte selectie te kunnen beschikken. Hier en daar zijn er nog wat (vervelende) pijntjes. “Het is nog niet helemaal definitief wie er dinsdag mee kunnen. Een aantal jongens hebben nog last van blessures. Zo heeft Gianni Sanches (RBC O23 red.) een achillespeesblessure en is een vraagteken. Datzelfde geldt voor Randy Elst, die heeft last van zijn lies. Ook Rhomar Boudzra is nog onzeker vanwege een hamstringblessure. Zondag trainen we nog voor de laatste keer en dan moet blijken hoe fit ze uit die training komen.”

RBC en Kloetinge ontmoeten elkaar op 15 augustus om 20:00 uur op Sportpark Wesselopark. De kampioen van de tweede klasse E doet dat in de nieuwe RBC thuistenues. Deze tenues werden gisteren gepresenteerd met oud-spelers én huidige spelers. Het was tot aan gisteren nog niet duidelijk of RBC kon aantreden in deze wedstrijdshirts. Vice-voorzitter Eric Konings heeft zich er sterk voor gemaakt om dit mogelijk te maken en is daar Kloetinge dankbaar voor: “We hebben contact gezocht met Kloetinge of zij bij wijze van een vriendendienst in hun uittenue zouden willen spelen, zodat wij in het thuistenue kunnen spelen. Dit omdat we dan, zoals oorspronkelijk gepland, op 21/8 ons uittenue wereldkundig kunnen maken. Kloetinge heeft ons tegemoet  willen komen, en daar zijn we ze dankbaar voor. Ik roep alle RBC’ers die gaan kijken op deze geste te waarderen door een extra rondje in hun kantine te bestellen.” Waarom het bestuur zo graag vasthoudt aan die 21e augustus? "Wacht maar tot het zo ver is, dan snap je het meteen".




Reacties

Boegieman

2023-08-13 11:27:15

Ga dinsdagavond Kloetinge door, want ik zie op de site van LRC leerdam ook RBC Roosendaal staan. 

Rbchogerop

2023-08-13 17:21:57

Kloetinge gaat niet door. Om 20.15 bij LRC in Leerdam. Kloetinge heeft afgezegd. Te weinig spelers en veel blessures

WouterJ

2023-08-14 14:12:15

21 spelers en 2 keepers. Ik kom maar maar aan 18 spelers en 2 keepers

Of hebben ze de de O-23 spelers die in de voorbereiding meetrainen erbij geteld soms?