Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt Leerdam in eerste oefenduel

Gepost door:Dennis // 2023-08-15 23:57:02 // 1118 keer bekeken

RBC heeft de eerste oefenwedstrijd winnend afgesloten. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel was met 2-3 te sterk voor LRC Leerdam. De doelpunten van RBC vielen allen in de eerste helft.

In de basiself begon Matthias Deleij als doelman. Achterin waren er plekken gereserveerd voor Assim Said, Glaucio Ventura Tiago, Vincent van Hoof en Jordi Ewanena. Op het middenveld kregen Marwin Reuvers, Sander Wirix en Jens Wirix een basisplek. Voorin stond Tom de Bonte en op de flanken Anwar Tarfit en Moustafa Mohammad.

RBC opende zeer sterk. Met hoog druk zetten werd de thuisploeg veelvuldig snel de bal ontfutseld. Dat resulteerde in overtredingen om RBC-spelers af te stoppen, maar het kon niet voorkomen dat het binnen een kwartier 0-2 was voor de ploeg van Klippel. Eerst was het Mohammad die met een knal vanuit de tweede lijn de score openende en na dertien minuten wist Jens Wirix geklungel in de defensie af te straffen. Na de openingfase temporiseerde RBC, maar tot grote kansen voor LRC leidde dat niet. Het centrale duo achterin was erg stabiel. Van Van Hoof mocht dat verwacht worden met zijn track-record, bij Tiago was het vooral afwachten wat hij kon brengen. De oud-speler van Almere City O19 bleef gemakkelijk op de been, won veel duels en dribbelde in wanneer dat kon. Ook de gebroeders Wirix vielen op met vroeg druk zetten en het enorme loopvermorgen. In de voorhoede was het vooral Mohammad die zijn enorme klasse toonde. Niet alleen was hij verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt, hij zorgde er ook voor dat Tarfit de 1-3 op het scorebord kon brengen vlak voor rust. Daarvoor was LRC terug in de wedstrijd gekomen na een schot in de verre hoek. Tussendoor kreeg RBC allerlei kansen om de score nog verder omhoog te tillen. Een vlotte aanval via Ewanena op de linkerkant werd door Reuvers teruggekopt, waarna De Bonte zijn stuiterende schot net over getikt zag worden.

Waar RBC in de eerste helft niet veel te duchten had van de thuisploeg, veranderde dat in de tweede helft. LRC gaf meer druk naar voren en leek ook snel op 2-3 te komen, maar de ingevallen Berdai wist erger te voorkomen. Nadat Klippel Emile Linkers en Randy Elst in het elftal bracht kwam er weer wat meer swung in het elftal. Mohammad raakte de lat na een goede pass van Elst, even later zette Mohammad Linkers vrij die zijn inzet voorlangs zag gaan en vlak daarna zag Linkers zijn inzet van de doellijn gered worden. Tegen het einde van de tweede helft werd een poging van Ewanena nog onschadelijk gemaakt en ging de rebound van Linkers over. Niet veel later schoot Elst net over. In de blessuretijd kwam LRC nog terug tot 2-3. Een voorzet van rechts werd geschamt door Tiago, waarna de bal bij een aanvaller van de thuisploeg kwam die in de korte hoek raak schoot.

Aankomende zaterdag speelt RBC haar tweede oefenduel. Dan is SC Kruisland de tegenstander in het Atik Stadion.

LRC Leerdam - RBC 2-3 (1-3)