Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC zaterdagavond in streekderby tegen SC Kruisland

Gepost door:Dennis // 2023-08-18 14:07:20 // 517 keer bekeken

RBC gaat aankomende zaterdag aan zijn tweede oefenduel beginnen. SC Kruisland is dan de tegenstander. Afgelopen dinsdagavond won RBC op bezoek bij LRC Leerdam met 2-3. De Roosendaalse club kwam al heel snel op voorsprong door doelpunten van Moustafa Mohammad en Jens Wirix. Anwar Tarfit nam het derde doelpunt voor zijn rekening. 

Met SC Kruisland treft RBC opnieuw een club uit de Vierde Divisie. Net als Leerdam promoveerde Kruisland naar het Divisievoetbal door het kampioenschap op te eisen in de eerste klasse. In de tussentijd zijn daar ook enkele flinke versterkingen bijgekomen, waardoor het een goede graadmeter is met de prestatie van afgelopen dinsdag in het achterhoofd. 

De overwinning van dinsdagavond viel in de smaak bij de RBC-supporters die aanwezig waren, maar hoe kijkt hoofdtrainer Mark Klippel naar het duel. "Afgelopen dinsdag hebben we een goed resultaat geboekt, waarin ik met fases goed voetbal heb gezien en een ploeg die voor elkaar werkte. Daarnaast hebben we een goede fysieke prikkel gehad, waarop we de komende weken verder kunnen bouwen. Al met al ben ik tevreden over de eerste wedstrijd."

Kruisland lijkt op papier sterker dan LRC, maar beoordeeld Klippel dat ook zo? "Met Kruisland treffen we een team met veel individuele kwaliteiten die zich behoorlijk hebben versterkt en net als LRC uitkomen in de Vierde Divisie en dus verder in de voorbereiding zijn dan wij. Voor ons is het vooral zaak om te kijken naar onze eigen ontwikkeling voor wat betreft speelwijze en fysiek."

Afgelopen dinsdagavond kon RBC's eindverantwoordelijke geen beroep doen op Anass el Gamali, Zé Lucas en Rhomar Boudzra. Die situatie is enigszins verandert: "Zaterdag keren Anass el Gamali en Zé Lucas, na wat fysieke klachten, terug in de wedstrijdselectie. Marwin Reuvers  (afwezig) en Rhomar Boudzra (blessure) kunnen helaas niet aansluiten."

RBC en SC Kruisland ontmoeten elkaar aanstaande zaterdagavond in het Atik Stadion om 19:00 uur. Afgelopen seizoen kwamen beide clubs ook al tegen elkaar in actie in een oefenduel. Toen werd het 1-1. Doelpunt vanuit RBC werd toen gemaakt door Zé Lucas, Fouad Idabdelhay scoorde namens de bezoekers. 

De samenvatting van afgelopen dinsdag nog niet gezien? Bekijk deze hier terug en vergeet niet te abonneren via hier.




Reacties

WouterJ

2023-08-19 10:28:36

Volgens mij gaat de wedstrijd niet door. Ik zie zojuist dat ze gisteravond naarstig op zoek waren naar een tegenstander voor vanavond.

Ouwegetrouwe

2023-08-19 10:38:26

Om 16.00 uur tegen wittenhorst (4e divisie) bij trinitas in oisterwijk