Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC vanavond tegen Unitas'30

Gepost door:Dennis // 2023-08-22 07:02:21 // 625 keer bekeken

RBC komt vanavond in actie tegen de laatste club in de reeks van Vierde Divisie-clubs. Ditmaal is Unitas'30 uit Etten-Leur de tegenstander. Vorige week speelde RBC tegen LRC Leerdam (2-3 winst) en Wittenhorst (1-2 winst) en wist zo zijn eerste twee oefenduels te winnen. Is de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel in staat om ook de derde tegenstander uit de Vierde Divisie te verslaan?

Unitas'30 is geen onbekende tegenstander voor de Roosendalers. Het lijkt min of meer dat het ook een angstgegner is. De ploeg uit Etten-Leur wist RBC de laatste jaren twee maal uit te schakelen. Eenmaal in de nacompetitie, toen RBC een aantal keer op de drempel stond om door te stoten naar de tweede klasse, maar de Roosendalers moesten uiteindelijk na strafschoppen toezien hoe Unitas'30 de nacompetitie zou winnen en het jaar erop kampioen werd in de tweede klasse. Het legde voor die club de basis om door te stoten naar de Vierde Divisie, waar het afgelopen seizoen een prima jaar draaide en erin bleef. 

Afgelopen winter kwamen RBC en Unitas'30 elkaar weer tegen. Ditmaal in de derde ronde van de beker. De ploeg onder leiding van toenmalig hoofdtrainer Ruud Pennings wist de ronde ervoor Vierde Divisie-club Halsteren te verslaan. Tegen de Etten-Leurse club ontbraken een aantal belangrijke krachten. Zé Lucas (Brazilië), Emile Linkers (blessure) en Marwin Reuvers (blessure) konden niet in actie komen. In de barre, winterse omstandigheden waren veel RBC-supporters afgereisd richting Etten-Leur. Die zagen dat de Oranje Buffels al snel op achterstand kwamen. Er ontspon zich een zeer interessant duel, waarin RBC eigenlijk het duel naar zich toe had moeten trekken. Anwar Tarfit kwam vrij voor de keeper (inzet gekeerd) en Tom de Bonte schoot in kansrijke positie voorlangs. Het was uiteindelijk Unitas'30 die de score verdubbelde door een verzilvde strafschop.

In de tweede helft reeg RBC de kansen aaneen. Een doelpunt kwam er uiteindelijk pas in de slotfase. Een prachtige diagonale pass van Karim Didi werd eveneens prachtig ingekopt door Randy Elst in de verre hoek. In de blessuretijd leek RBC op 2-2 te komen, maar in de scrimmage stuiterde bal langs de verkeerde kant van de paal. In de laatste counter van Unitas'30 kwam de ploeg op 3-1. Opnieuw uitgeschakeld. 

Is drie maal scheepsrecht? Ditmaal ontvangt RBC Unitas'30 in het eigen Atik Stadion. Voor vanavond heeft Klippel een kleine ziekenboeg. Alleen Rhomar Boudzra en Anass el Gamali zijn niet inzetbaar. Voor de rest is de ploeg compleet. Het duel tussen beide begint om 20:00 uur.

Unitas'30 - RBC van afgelopen winter nog even terugkijken? Zie de video hieronder:




Reacties

Adje

2023-08-22 10:37:20

Volgens rbcvoetbal zou het vanavond weer dezelfde scheidsrechter als afgelopen zaterdag zijn !! Dat zal toch zeker niet ?

Ik ben wel benieuwd of ze de opgaande lijn ook vanavond weten door te trekken,  laten we hopen van wel. 

Adje

2023-08-22 10:37:21

Volgens rbcvoetbal zou het vanavond weer dezelfde scheidsrechter als afgelopen zaterdag zijn !! Dat zal toch zeker niet ?

Ik ben wel benieuwd of ze de opgaande lijn ook vanavond weten door te trekken,  laten we hopen van wel. 

Dennis

2023-08-22 13:05:30

@Adje,

Yes, die fluit vanavond, haha!

Inderdaad benieuwd wat ze vanavond kunnen laten zien. De eerste twee duels waren goed. Afgelopen winter was de aanval sterk van Unitas'30, maar verdedigend was het niet altijd even stabiel. En in tegenstelling tot die andere twee (promovendi) is dit wel een club die er al minimaal een jaar op heeft zitten in de Vierde Divisie en weet wat er gevraagd wordt, dus ik ga er vanuit dat dit weer een krachtigere tegenstander is dan de voorgaande twee.

 

Patje

2023-08-22 16:27:58

Eindelijk kan ik er weer bij zijn. Heb er na alle verhalen ontzettend zin in