Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC zaterdag in actie tegen Heinenoord

Gepost door:Dennis // 2023-08-25 16:04:57 // 500 keer bekeken

RBC speelt zaterdagmiddag haar laatste oefenduel alvorens het bekeravontuur gaat starten. Waar de Roosendaalse ploeg de eerste drie duels in de oefencampagne clubs uit de Vierde Divisie trof is dat dit weekend niet mogelijk, aangezien zij beginnen aan de start van de competitie. De tegenstander van zaterdag is het naar de tweede klasse gedegradeerde Heinenoord.

Afgelopen dinsdag werd Unitas'30 verslagen met 5-2 en het was de derde overwinning op rij tegen een club uit de Vierde Divisie. Vanzelfsprekend was die uitslag allerminst. "Ik vond ons tot aan de 1-0 zoekende. We hadden te weinig controle op de wedstrijd en vanaf de 1-0 brachten we daar verandering in en liepen we vrij eenvoudig uit naar 3-0. Daarna viel helaas te snel de 3-1, waardoor zij weer in de wedstrijd kwamen, al kregen we zelf ook voldoende mogelijkheden om de score uit te bouwen," zo stelt hoofdcoach Mark Klippel. In de tweede helft viel snel de 3-2, maar echt veel gevaar was er daarna niet meer te duchten van de ploeg uit Etten-Leur. "In de tweede helft hadden we veel meer controle en hebben we een goede overwinning geboekt met een paar prachtige goals. Deze wedstrijd was zeer nuttig omdat het ook zichtbaar werd waar de nodige ontwikkelpunten lagen. Dit is niet meer dan logisch in deze fase van het seizoen, al zullen we ons gedurende het seizoen moeten blijven ontwikkelen om resultaat te behalen."

Met Heinenoord treft RBC een op papier wat zwakkere tegenstander: "Het is goed om tegen verschillende soorten tegenstanders/niveaus te spelen. We komen in andere situaties terecht. Ik verwacht dat we veel op de helft van de tegenstander zullen spelen en ben dan benieuwd hoe we daarmee omgaan. Het vereist een goede concentratie en discipline vanuit de groep om daarmee om te gaan."

Zaterdag is Anass el Gamali weer van de partij en zou inzetbaar zijn. Rhomar Boudzra, Sietse Sebregts en Randy Elst zijn nog geblesseerd. Elst zou dinsdagavond eigenlijk starten, maar kreeg last van zijn lies. Volgende week moet uitwijzen hoe ernstig het is. "Vincent van Hoof is momenteel nog een twijfelgeval," zo belsuit de hoofdcoach.

Dertien jaar geleden kwamen RBC en SV Heinenoord voor het laatst tegen elkaar in actie. Het werd toen 1-0 voor de ploeg van toenmalig hoofdtrainers Eric Hellemons en Peter van Vossen. Een kopbal van Ralf Seuntjens kon nog gekeerd worden, maar de rebound schoot hij toen wel raak. Beide elftallen komen morgenmiddag om 17:00 uur in actie tegen elkaar in Heinenoord.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd