Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC sluit oefencampagne af met grote zege

Gepost door:Dennis // 2023-08-26 21:30:39 // 716 keer bekeken

RBC heeft de oefencampagne goed afgesloten. De eerste drie oefenduels werden winnend afgesloten, ook tijdens het sluitstuk tegen tweedeklasser Heinenoord was dit geen uitzondering. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel won met 0-5 en het vizier kan vanaf nu op de officiële wedstrijden. Zaterdagavond begint het met een thuisduel tegen zondag tweedeklasser Beek Vooruit.

In de basisopstelling waren weinig verrassingen aangebracht. Door de blessure van Vincent van Hoof begonnen Perry Bierkens en Glaucia Ventura Tiago in het centrum. Fortbewaker in de eerste helft was Roy de Weert. Op de flanken speelden Assim Said en Jordi Ewanena. Het middenveld bestond vanaf de aftrap uit Marwin Reuvers, Sander Wirix en Jens Wirix. In de punt kon Emile Linkers op een basisplek rekenen, hij geflankeerd door Jay-Jay Meierdres en Moustafa Mohammad.

Het eerste kwartier was het duel redelijk in evenwicht. Er werd veel druk gezet door Heinenoord op de achterste lijn, maar slechts eenmaal was het écht gevaarlijk. Een voorzet vanaf rechts kon ingekopt worden, maar de inzet stuiterde over het doel van De Weert. Jens Wirix deelde aan de andere kant een speldenprikje uit met een schot hoog over het doel. Daarna was het de beurt aan Linkers. De eerste voorzet werd nog knap gered door de doelman, maar de tweede werd prachtig in de verre hoek binnnen geknikt. Heinenoord heeft dan inmiddels de verdedigende stellingen ingenomen, en vertoont zich nog zelden over de middenlijn. Veel kansen wist RBC echter niet te creëren. Wel werd het voor rust nog 0-2. Een corner van Mohammad kwam bij Linkers terecht die Jens Wirix wist te bereiken en die laatste schoot kiezelhard diagonaal in de bovenhaak.

In de tweede helft kon Heinenoord weing uitrichten en was het vooral eenrichtingsverkeer. De ingevallen doelman Mattias Deleij hoefde slechts eenmaal handelend op te treden toen een schot vanuit de tweede lijn gekeerd moest worden. Voor de rest was het RBC dat de klok sloeg. Twee waarschuwingsschoten van de eveneens ingevallen Tom de Bonte (kopbal) en Mohammad (schot voorlangs) leidde niet veel later tot een strafschop, toen Mohammad werd neergelegd. Jens Wirix ging achter de bal staan en schoot raak. Daarna was Jens Wirix weer dichtbij, toen Zé Lucas op rechts doorbrak. Hij bereikte Anwar Tarfit die zijn inzet gekeerd zag worden en de rebound van Jens Wirix kon eveneens voor de doellijn gestopt worden. De score werd uiteindelijk naar 0-4 gebracht toen Sander Wirix De Bonte bereikte, die zijn directe tegenstander uitspeelde en in de verre hoek raak schoot.

Het sluitstuk was voor Tarfit. Vanaf de linkerkant kwam hij naar binnen en schoot met rechts prachtig raak in de diagonale, verre bovenhoek. Met nog een kwartier te spelen had Heinenoord het inmiddels opgegeven. RBC nam zelf ook gas terug, waardoor er 0-5 op het scorebord bleef staan.

sv Heinenoord - RBC 0-5 (0-2)
0-1 Linkers
0-2 J. Wirix
0-3 J. Wirix (strafschop)
0-4 De Bonte
0-5 Tarfit

Opstelling RBC: De Weert (Deleij); Said (El Gamali), Bierkens (c) (Said), Tiago, Ewanena (Berdai); Reuvers, S. Wirix, J. Wirix; Jay-Jay Meirerdres (Zé Lucas), Linkers (De Bonte), Mohammad (Tarfit)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd