Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Nabeschouwing RBC - Beek Vooruit met voorzitter Kees van Hassel

Gepost door:Dennis // 2023-09-03 10:03:05 // 1024 keer bekeken

RBC won gisteravond met 5-3 van Beek Vooruit. Aan het eind van de wedstrijd werd het duel tijdelijk gestaakt. Na afloop stond RBC-voorzitter Kees van Hassel voor de camera om enkele vragen te beantwoorden. Bekijk hieronder zijn zienswijze op hetgeen gebeurd was vlak na afloop.




Reacties

Adje

2023-09-03 10:36:10

Ik vrees dat we dit nog vaker mee gaan maken dit seizoen, verder sta ik helemaal achter de woorden van de voorzitter, hier schieten we als RBC niks mee op en geeft ons weer de nodige negatieve publiciteit, terwijl iedereen hard werkt om juist dat achter ons te laten. 

Rbchogerop

2023-09-03 11:10:48

Ook ik sta achter Kees. Dit soort dingen horen niet rond het veld. Het erge is dat we nu weer onder een vergrootglas komen te liggen. Als je RBC supporter doe je dit niet.

Patje

2023-09-03 11:19:02

Eens met de reacties. Jammer dat een klein groepje de club in een negatief daglicht brengt. Dat na al het werk wat door mensen dag en nacht wordt verricht met het doel de club hogerop te willen brengen. Terecht dat deze personen van de tribune worden gehaald.

Ad P

2023-09-03 11:35:40

Dit hoort niet bij onze club en pikken we ook niet op onze tribunes. Aanspreken en sociale controle was op De Luiten al een van de vanzelfsprekendheden bij RBC.

Boegieman

2023-09-03 11:43:16

Mooi interview en mooie woorden/gebaar van de voorzitter.

Ze hebben goed gehandeld (bestuur en spelers) om na het staken naar het beruchte vak te gaan. 

Vind alleen jammer dat de supporters naar de eerste waarschuwing (stadionspeaker 1e waarschuwing) niks hebben geleerd en gewoon doorgaan 

Ook respect voor de keeper van Beek Vooruit, die woorden rond krijg geslingerd (weet zijn verleden niet)

In een half jaar tijd zijn er veel regels bijgekomen, dat er sneller wordt gestaakt (schelden, bier gooien enz.)

Laten we hopen dat we verder een mooi seizoen zullen krijgen, met promotie als doel 

Kalsdonk

2023-09-03 12:17:43

Ik zat gisteren op de volta en heb het grootste gedeelte dus mee gekregen. Ik kan niet namens de hele groep spreken omdat ik een groot gedeelte niet ken omdat deze voor de eerste keer (sommige tweede keer) bij RBC waren. 

 

Om eerlijk te zijn werd er voor de waarschuwing veelvoudig homo naar de keeper geroepen. Dit is absoluut niet netjes en al helemaal niet bij een amateurwedstrijd. Na de waarschuwing werd er echter juist goed gehoor gegeven aan de oproep. De geaardheid van de keeper werd achterwegen gelaten en werd vervangen voor keeper, keepertje en keeper 16 (hij schreeuwde een aantal keer hard 16 bij een vrije trap en dat werd overgenomen). 

 

Wellicht dat ik het gemist heb maar na de waarschuwing zijn er naar mijn idee geen kwetsende woorden gebruikt richting de keeper. Mocht het wel gezegd zijn moet je dit natuurlijk veroordelen maar dan is het geroepen door een individu. Het is in mijn ogen dan ook niet eerlijk om hier de hele groep voor te veroordelen. Ik zelf was met drie andere vrienden aanwezig op de volta en vanuit ons is het in iedergeval niet geroepen. 

 

Dit gezegd hebbende, wij willen vanuit de voltaside juist positief achter RBC staan. Hier hebben we afgelopen seizoen een start mee gemaakt door meerdere sfeeracties te organiseren. Met een mooi eindresultaat tijdens de kampioenswedstrijd waar er een grote groep op de volta aanwezig was die voor de nodige sfeer zorgde. Jammer dat het gisteren zo is verlopen en dat dit buiten RBC ook de voltaside in het zwart daglicht zet want ook wij zetten ons vrijwillig vele uren paar jaar in voor o.a. het maken van spandoeken.

Bart

2023-09-03 16:48:25

Ik vond het gisteren erg triest om die zuiplappen op de tribune te zien schreeuwen. Het bestuur doet er goed aan deze "supporters" te verbannen en nooit meer toe te laten. Mooie woorden van Kees (alleen de opmerking dat ze alles gratis doen komt niet echt authentiek over). De scheids heeft er wijs aan gedaan om de wedstrijd te staken. Dat maakte blijkbaar wel voldoende indruk. Jammer om te zien dat kinderen de spreekwoorden ook moesten aanhoren

Bart

2023-09-03 16:48:26

Ik vond het gisteren erg triest om die zuiplappen op de tribune te zien schreeuwen. Het bestuur doet er goed aan deze "supporters" te verbannen en nooit meer toe te laten. Mooie woorden van Kees (alleen de opmerking dat ze alles gratis doen komt niet echt authentiek over). De scheids heeft er wijs aan gedaan om de wedstrijd te staken. Dat maakte blijkbaar wel voldoende indruk. Jammer om te zien dat kinderen de spreekwoorden ook moesten aanhoren

WouterJ

2023-09-04 09:36:25

Goede, snelle en duidelijk reactie van de voorzitter en trainer. Als club heb je hier helaas niet veel invloed op. Handhaven en in gesprek gaan, veel meer kan je niet doen. Hopelijk gaan de droeftoeters eens nadenken. Het is overigens niet iets nieuws. Kijk maar naar de avondwedstrijden vorig seizoen en de wedstrijden tegen Cluzona, Antibarbari en Virtus.