Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC morgen in actie tegen WHS

Gepost door:Dennis // 2023-09-08 16:44:25 // 443 keer bekeken

RBC speelt aankomende zaterdagmiddag het tweede bekerduel in de groepsfase. Tegenstander is dan WHS.

Afgelopen seizoen kwamen beide clubs ook al tegen elkaar in actie in het bekertoernooi. In de groepsfase was RBC toen te sterk in een thuisduel door een rake trap van Jay-Jay Meierdres. In de slotfase kwam de Roosendaalse ploeg toen nog in de problemen, maar de kleine overwinning werd uiteindelijk over de streep getrokken.

Inmiddels heeft WHS een flink transformatie ondergaan. Zo ging clubtopscorer Jasper Gunter naar Halsteren, waar er ook interesse vanuit De Graafschap en NAC Breda was. "Van WHS weten we dat ze de afgelopen jaren aardig aan de weg timmeren met daarbij een promotie naar de tweede klasse. Ze hebben een aantal spelers afgeleverd aan een hoger niveau (Halsteren en Goes) en hebben uit de omliggende dorpen een aantal nieuwe spelers erbij gekregen. Met het recent aanstellen van Koos Waslander als nieuwe trainer is onbekend hoe ze zullen spelen, maar ik kan mij voorstellen dat de spelers zich willen laten zien aan hun nieuwe trainer. Daarnaast wordt het onze eerste wedstrijd op gras. Het is zaak om daar goed mee om te gaan. Deze week hebben we  aandacht besteed aan het aanvallen/opbouwen en de counterpressing," zo laat hoofdtrainer Mark Klippel weten.

Afgelopen weekend moest RBC drie goals slikken en leek een vierde onvermijdelijk, maar op de doellijn kon Perry Bierkens redding Brengen. De 2-3 achterstand op Beek Vooruit werd uiteindelijk omgezet in een 5-3 overwinning door goals van Moustafa Mohammad en Emile Linkers (2x). "De tegendoelpunten van vorige week zie ik grotendeels als een incident, waar we uiteraard wel aandacht voor hebben in besprekingen. Zaterdag kunnen we helaas geen beroep doen op de geblesseerden Vincent van Hoof, Randy Elst en Marwin Reuvers." Van Hoof heeft last van zijn achillespees en Elst heeft nog klachten aan de lies. Reuvers heeft knieklachten overgehouden aan het duel met Beek Vooruit. Met onder andere Anass el Gamali, Rhomar Boudzra en Sietse Sebregts die terugkomen van blessures heeft Klippel nog genoeg smaken om een sterk elftal te formeren.

Op Sportpark De Waaje komen WHS en RBC om 17:00 uur tegen elkaar in actie. Mocht RBC winnen en sv MOC'17 verliest punten tegen Beek Vooruit is de ploeg van Klippel verzekerd van de tweede ronde. 




Reacties

WouterJ

2023-09-08 16:52:33

Gaat alleen de nr 1 door of ook de nr. 2? In beide gevallen Als RBC wint en MOC'17 punten verspeeld, dan is het toch nog steeds niet zeker? RBC 6, Moc'17 3 en Beek Vooruit 3. Dan kan RBC bij een nederlaag in de laatste wedstrijd er nog steeds uit liggen?

Boegieman

2023-09-08 18:41:22

Er gaan er 2 clubs door, omdat we hogere klasse spelen