Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC morgen in stadsderby tegen BSC

Gepost door:Dennis // 2023-10-21 11:02:46 // 432 keer bekeken

RBC en BSC ontmoeten elkaar morgen in de tweede ronde van de districtsbeker. Beide clubs kwamen sinds de herstart van RBC in het amateurvoetbal officieel nog niet tegen elkaar in actie. Dat gaat komende zondag wél gebeuren. 

BSC gaat momenteel aan kop in de derde klasse A, samen met Virtus. RBC gaat als koploper in de eerste klasse E aan het duel beginnen. Dat zegt veelal niets in het bekertoernooi. De afgelopen jaren gebeurde het met regelmaat dat clubs uit de toenmalige hoofdklasse verloren van clubs uit de derde- of vierde klasse. RBC is dus gewaarschuwd. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel had in ieder geval een goede generale. Het won deze week met 5-2 van NAC Breda O21. Bij BSC komt RBC een oude bekende tegen. Karim Didi, vorig jaar nog aanvoerder van RBC, speelt dit seizoen voor de groen-witten. Hij staat bekend om zijn befaamde lange crosspass, waar hij menig maal een aanval van RBC mee startte. 

Doelman Roy de Weert verdedigt in ieder geval het doel van RBC komende zondag, vanwege de absentie van Matthias Deleij. Hij kwam afgelopen donderdagavond ook al in actie tegen NAC Breda O21. Klippel liet na afloop van het duel met de Bredanaars ook al weten aankomende zondag zeer serieus te nemen, want ook in het bekertoernooi wil RBC zo ver mogelijk komen. Naast Deleij is Sietse Sebregts nog herstellende van een blessure, voor de rest is iedereen inzetbaar. Randy Elst maakte bijvoorbeeld afgelopen week zijn rentree tegen NAC O21. Het duel tussen beide clubs begint om 14:30 uur op Sportpark Vierhoeven. 




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd