Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC zondag op voor de periodetitel

Gepost door:Dennis // 2023-12-01 16:47:35 // 683 keer bekeken

RBC kan zondagmiddag beslag leggen op de periodetitel als het op bezoek gaat in Klein-Zundert. Daar kruist het de degens met Moerse Boys. De degradant uit de Vierde Divisie heeft het zwaar in de competitie en bezet momenteel de voorlaatste plaats. RBC daarentegen heeft een droomseizoen tot nu toe met slechts eenmaal een gelijkspel tegen Almkerk (1-1).

Een gemakkelijke wedstrijd wordt allerminst verwacht, ook niet bij hoofdtrainer Mark Klippel: "Moerse Boys staat inderdaad in de onderstaande regionen, maar blijkt, gezien de minimale uitslagen, moeilijk te verslaan. Moerse Boys is al jaren een hecht collectief wat hen gebracht heeft tot de 4e divisie, wat natuurlijk een uitzonderlijk resultaat is voor een dorpsclub met beperkte middelen en met vooral spelers uit het dorp of uit de direct omgeving. Dat kun je alleen bereiken met consistent beleid."

RBC, dat vaak heel veel energie in de wedstrijd legt en dat koppelt aan kwaliteit, probeert op dezelfde voet verder te gaan zoals de afgelopen wedstrijden. "De uitdaging voor ons is om in deze streekderby met dezelfde teamgeest en energie te spelen als de andere wedstrijden en onszelf daarbij te belonen met een prijs in de vorm van de eerste periode," zo stelt Klippel.

Vanuit de ziekenboeg is nog niet veel herstel te melden. "Vincent van Hoof is nog niet inzetbaar, die richt zich op volledig herstel na de winterstop, Lucas die nog niet hersteld is van zijn heupblessure en Glaucio Tiago die donderdagavond op de training geblesseerd is geraakt aan zijn lies kunnen niet spelen."

Het is voor RBC tevens de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Half december speelt RBC nog wel tegen Unitas'30 in de derde ronde van de beker. Klippel hoopt ook nu weer op grote steun te kunnen rekenen langs de kant. "Ik verwacht een strijdend Moerse Boys, dat vanuit een gesloten organisatie op kansen gaat loeren. Daarbij worden ze normaal gesproken ondersteund door de nodige supporters met de bekend oranje sjaaltjes. Zelf hoop ik op veel RBC-supporters die ons wederom komen steunen!"

De wedstrijd tussen Moerse Boys en RBC vangt aan om 14:00 uur. Ook dit keer zijn er officiële grensrechters aanwezig. 




Reacties

Ad P

2023-12-01 18:33:09

Linkers wel fit?

Dennis

2023-12-01 18:46:07

Ja, die zat vorige week ook al bij de wedstrijdselectie, maar zou alleen invallen bij noodzaak. Met Meierdres en Linkers is de voorhoede weer wat sterker, alleen al in de breedte

Adje

2023-12-01 18:46:20

Flinke domper dat Tiago niet kan spelen, is zonder andere spelers tekort te doen momenteel 1 van de beste spelers in de ploeg.

Wilfred

2023-12-01 19:56:21

Klopt Adje, maar met Anass naast Perry komt het ook goed hoor.

En fijn dat we weer neutrale vlaggers hebben. 

Kalsdonk

2023-12-02 10:54:58

Gelukkig is er dit jaar geïnvesteerd in de breedte van de selectie. Met Anass en Sietse hebben we nogsteeds twee prima centrum verdedigers ondanks het ontbreken van Tiago en Vincent.

IvoZ

2023-12-02 19:05:43

Hoe gaat dat met die officiele grensrechters, rouleren die in de eerste klasse?

Boegieman

2023-12-02 19:49:28

Almkerk - WNC 1-3 nu 8 punten verschil op de 2e