Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC zondag naar Hoeven voor een plek in de achtste finales

Gepost door:Dennis // 2024-01-13 10:26:09 // 453 keer bekeken

RBC komt morgenmiddag weer officieel in actie na het laatste gewonnen bekerduel eind december tegen Unitas'30 (3-0 winst). Ook nu is het weer een bekerduel. In de vierde ronde treft de equippe van Mark Klippel vierdeklasser Hoeven.

Van een tegenstander in de Vierde Divisie naar een club die actief is in de vierde klasse is een grote stap. Maar dat kwam al eerder voor in het bekertoernooi, toen RBC tegen stadsgenoot BSC (derdeklasser) speelde. Toen was het snel beslist door de enorme drive die erin werd gestoken. Hoe gaat dat morgen? "We kunnen inderdaad dezelfde arbeid verwachten als tegen BSC, dat is de basis voor elke wedstrijd. We willen de volgende ronde bereiken en ons daarnaast voorbereiden op de wedstrijd tegen WNC. Dat houdt in dat we inderdaad zo sterk mogelijk aan de aftrap wil staan."

Er zijn wel enkele mankementen bij RBC. Assim Said is geveld door een verdikking in de pees. "Het is geen hielspoor. Het is wel een pittige blessure die de nodige tijd voor herstel vraagt. Ik verwacht hem de komende weken helaas nog niet bij de groep." Dat betekent dat de gevaarlijke ingooien die regelmatig tot een doelpunt leidde sinds zijn komst naar RBC even niet te zien zijn. "Assim zijn ingooien zijn inderdaad wel een gemis!"

Sander Wirix kreeg een flinke klap te verwerken in het met 3-2 gewonnen oefenduel tegen FC Dordrecht O21. De blesure leek mee te vallen en de middenvelder is zondag ook inzetbaar. Zé Lucas sluit dinsdag weer aan bij de training en is zondag niet bij de wedstrijdselectie.

Hoeven en RBC komen morgenmiddag om 14:30 uur in actie tegen Hoeven. De winnaar gaat door naar de achtste finales. Daarin treft de winnaar vanhet duel morgen TSC of VCK. 




Reacties

RosarumVallis

2024-01-13 13:36:15

Super Pius