Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint uit bij TSC en loopt verder uit

Gepost door:Dennis // 2024-01-28 18:28:40 // 995 keer bekeken

RBC heeft goede zaken gedaan in de competitie. Opnieuw was er een overwinning. Ditmaal was TSC uit Oosterhout die het onderspit moest delven. Makkelijk ging het niet, maar op een hobbelig veld werd uiteindelijk toch met 1-3 simpel gewonnen.

In de basisopstelling moest hoofdtrainer Mark Klippel een wijziging toepassen. Rhomar Boudzra kon niet in actie komen vanwege een opgelopen hamstringblessure de week er voor tegen WNC (5-2 winst). Zijn plek werd ingenomen door Anass el Gamali.

RBC opende anders dan normaal. Het had zichtbaar moeite met het veld, verloor veel duels op het middenveld en de passes waren vaak in de voeten van de tegenstander. Druk naar voren zetten werd niet veel gedaan en als het wel werd gedaan kon de thuisploeg daar vaak gemakkelijk onderuit voetballen. RBC moest daardoor achteruit. Kansen leverde het niet echt op voor TSC. Een vrije trap in het zijnet en een bal die voorlangs bij de cornervlag eindigde waren de enige noemenswaardige wapenfeiten. Wel was het dreigend. Want ook achterin was het af en toe hachelijk. De Roosendalers hadden weinig moeite in de eerste helft om de geboden kansen tot doelpunten te promoveren. Tom de Bonte mistte in kansrijke positie, maar even later was De Bonte er wel bij om Marwin Reuvers een kans te geven die vervolgens wel raak schoot.

Moustafa Mohammad verdubbelde de score nog voor rust. De buitenspeler - de laatste weken sowieso flink op dreef is - stormde na een goede pass van Jordi Ewanena naar binnen en schoot kiezelhard in de lage benedenhoek, 0-2. In de tweede helft kreeg RBC wat meer grip op het duel. Een vrije trap van Mohammad werd over getikt, Reuvers zag een inzet net over gaan. Daarna was Jens Wirix dichtbij, en luttele seconden later was het aan de overkant bijna raak. De corner die eruit voortvloeide leverde voor TSC wel de aansluitingstreffer op. 

RBC drukte het pedaal wat meer in en bracht de marge snel naar twee. De ingevallen Jelte Pal slalomde langs meerdere spelers en bracht Mohammad in stelling. Die kapte naar binnen en schoot nu in de verre hoek raak, 1-3. In de slotfase was El Gamali nog dichtbij een treffer. De eerste maal werd zijn schot gekeerd. Uit de voorzet van Mohammad leek hij RBC's vierde binnen te koppen, maar de doelman van de thuisploeg wist met een katachtige redding te voorkomen dat de marge nog groter werd.

Door de overwinning zag RBC het gat met WNC groeien naar 16 punten. Emplina is de nieuwe nummer twee met een achterstand van vijftien punten. Zij hebben een wedstrijd minder gespeeld en zouden nog op twaalf punten achterstand kunnen komen. Volgende week treft RBC VOAB. In de heenwedstrijd werd toen een benauwde 0-1 overwinning behaald. 

TSC - RBC 1-3 (0-2)
0-1 Reuvers
0-2 Mohammad
1-2
1-3 Mohammad

Opstelling RBC: De Weert; S. Wirix, Bierkens (c), Tiago, Ewanena; El Gamali (Van Hoof), Reuvers, J. Wirix; Meierdres (Pal), De Bonte (Linkers), Mohammad (Tarfit)




Reacties

EricK

2024-01-28 19:36:23

Helemaal vergeten om na de wedstrijd naar het Frietpaleis te gaan :'(

IvoZ

2024-01-28 20:30:08

Weer een topresultaat. We zijn precies op de helft. 12 gespeeld, nog 12 te gaan. En fijn dat de meeste spelers willen blijven, volgend seizoen. Na zoveel jaren tobben in de 4e en 3e klasse is dit toch wel genieten. Op naar de 4e divisie.  

RBCdeLuiten

2024-01-28 20:53:57

Yesss! Weer een mooi resultaat. Heel knap en consistent!

Kalsdonk

2024-01-28 22:16:44

Wat me vooral opviel was dat Mark na de rust pratend het veld op kwam met de nr 22 van TSC, toeval, oude bekende of nieuwe speler incoming? 

Mr.RBC

2024-01-29 07:30:33

Trainers van TSC deed precies hetzelfde bij enkele spelers van RBC @Kalsdonk maar qua versterkinngen kijkt RBC omhoog en niet in dezelfde of lagere niveau's

Het resultaat is inderdaad prima, maar zeker geen hosanna, eerste 25 minuten had RBC het moeilijk en ook na de 1-2 had TSC zomaar terugkunnen komen in de wedstrijd.

Maar scorebordjournalistiek gezien een prima resultaat en zeker in de reeks van 12 wedstrijden niks op af te dingen

Kalsdonk

2024-01-29 08:08:15

Omhoog kijken qua spelers betekent niet dat je niet bij competitiegenoten of zelfs lagere klassen kan rondkijken. Zie Glacio en Jordy als voorbeelden die prima versterkingen zijn gebleken ondanks dat ze van een lager niveau kwamen. 

Mr.RBC

2024-01-29 08:47:32

Neem maar van mij aan dat ze in hogere competities aan het kijken zijn