Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC begint zondag écht aan de tweede seizoenshelft

Gepost door:Dennis // 2024-02-02 17:07:56 // 631 keer bekeken

RBC is al twee wedstrijden onderweg na de winterstop, maar pas afgelopen zondag omstreeks 16:00 uur was het een feit dat de eerste seizoenshelft erop zit. Na dertien duels staat de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel fier bovenaan en heeft het vijftien punten voorsprong op nummer twee Emplina.

Afgelopen week was er wel een smetje toen de eerste echte nederlaag werd geleden. RBC werd ontroond als ongeslagen club door een 3-6 nederlaag tegen Terneuzense Boys. De laatste nederlaag daarvoor dateert van 22 december 2022, een 3-1 nederlaag tegen Unitas'30 in de derde ronde van de KNVB Beker. 

Die oefennederlaag kwam niet lekker aan. Zo spraken we eerder deze week Moustafa Mohamma die er chagrijnig van werd. Klippel kan ook moeilijk tevreden zijn met de nederlaag, maar een schrale troost: er is geen uitschakeling in het bekertoernooi of puntenverlies in de competitie opgelopen deze week. "Als we dan verliezen, dan inderdaad liever in een oefenwedstrijd. Je weet ook gelijk dat, als je een keer niet bij de les bent, het hard kan gaan," zo stelt de hoofdcoach.

Nu RBC op helft van de competitie zit treft het de eerste tegenstander die men voor het laatst tegenover zich had in september. Rhomar Boudzra opende toen de score. Mohammad mistte een strafschop en VOAB  had toen enkele belangrijke krachten die afwezig waren. Die zijn er nu weer wel bij. "Voor zondag verwacht ik, net als de heenwedstrijd,dat we veel op hun helft zullen spelen. Daar hebben we wel nagelaten de wedstrijd eerder op slot te gooien en liepen we op het einde wat te rommelen achterin, waardoor het zomaar gelijk had kunnen worden. Met Job van der Weijden en Casper van Beers hebben ze twee goede voetballers terug tov toen en verwacht ik meer weerstand. Ze hebben niet voor niets WNC verslagen net voor de winterstop. We zullen onze restverdediging op orde moeten hebben en alert zijn op de spelhervattingen van Van Beers."

Vanuit de lappemand is er wel goed nieuws. "Assim Said heeft gisteren voor het eerst deels meegetraind met de groep. Hij zal dinsdag volledig aansluiten en donderdag minuten maken tegen Hoek. Randy Elst heeft nog last van zijn schouder en voor hem voorzie ik een zelfde scenario als die van Assim."

RBC en VOAB ontmoeten elkaar zondagmiddag om 14:00 uur in het Atik Stadion. 




Reacties

RosarumVallis

2024-02-02 22:27:07

Come on RBC!

Mr.RBC

2024-02-03 09:15:27

Na 12 duels toch ipv 13?

Oefenwedstrijd snel vergeten en nu weer volle focus vooruit naar het ulitieme doel: Het K-woord zoals het vorige week genoemd werd

En wie weet wat de beker ons nog gaat brengen

Deze wedstrijd thuis weer volle bal vooruit, en misschien voor Moustafa wel een vier op een rij speler van de week Lijkt me heel mooi