Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC zondag in achtste finale beker tegen TSC

Gepost door:Dennis // 2024-02-17 10:25:35 // 477 keer bekeken

RBC komt zondag - na een onderbreking van een week zonder voetbal - weer in actie. Ditmaal geen competitieduel, maar een bekerduel. Na de overwinning op vv Hoeven in de vierde ronde (0-6) is de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel nu terecht gekomen in de achtste finale waarin het competitiegenoot TSC tegenkomt. In de competitie werd het enkele weken geleden 1-3 voor RBC.

"De selectie heeft carnaval overleefd," zo opent Klippel. Na een onderbreking van de week staat zondag een tegenstander tegenover de oranje-witten die in het competitieduel in het eerste kwartier de overhand is. Kansen werden niet veel gecreëerd, maar gevaarlijk was het wel. In tegenstelling tot toen speelt RBC ditmaal thuis. Of TSC weer de aanval kiest is afwachten. "We zullen vooral naar onszelf kijken en af moeten wachten hoe TSC voor de dag zal komen. In de uitwedstrijd hebben we een paar lastige fases gehad zonder echt in de problemen te komen, maar we zijn gewaarschuwd voor de kracht van TSC. We zullen dit soort fases moeten beperken door aan de bal vaster te zijn dan toen." Dat zal normaal gesproken moeten lukken, want het Atik Stadion heeft kunstgras. In Oosterhout lag het veld er niet al te best bij toen. 

"We hebben de afsluitende training met een nagenoeg fitte selectie kunnen afwerken, dus dat is zeer positief. Randy Elst en Zé Lucas hebben de eindpartij nog niet meegedaan. Randy is nog aan het herstellen van zijn schouderblessure en Lucas is fysiek nog niet zo ver na zijn verblijf in Brazilië. Daarnaast heeft Matthias Deleij donderdag helaas een gekneusde duim opgelopen en kan hij niet aansluiten zondag. Ruben Buijs van 023 zal hem vervangen in de wedstrijdselectie."

RBC en TSC komen zondagmiddag in het Atik Stadion om 14:00 uur tegen elkaar in actie. De winnaar gaat door naar de kwartfinale en gaat dan op voor een ticket voor het hoofdtoernooi volgend jaar. In de volgende treft een van beide clubs Heerjansdam (4de Divisie) of Halsteren (4de Divisie), zij komen dinsdagavond 20 februari om 20:15 in Heerjansdam in actie tegen elkaar. 

 




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd