Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC kan dit weekend opnieuw kampioen worden

Gepost door:Dennis // 2024-04-06 11:05:35 // 822 keer bekeken

Twee weken terug was het al mogelijk dat RBC kampioen kon worden, maar was het afhankelijk van prestaties op de andere velden. Nu heeft RBC het helemaal in eigen hand. Het kan overigens vanavond al kampioen zijn, als Moerse Boys wint van WNC is de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel niet meer te achterhalen. 

WNC en Moerse Boys komen om 18:00 uur vanavond in actie in Zundert. Mocht WNC dat duel winnen dan moet RBC zondag winnen om officieel kampioen te zijn. RBC reist zondagmiddag af richting Den Bosch om de degens te kruisen met Emplina. Emplina - de huidige nummer drie - is misschien wel de lastigste tegenstander uit de competitie. Zij hebben namelijk geen ambitie om te voetballen en vooral op de counter loeren. Dat is enerzijds de reden dat ze weinig scoren, maar ook weinig tegen krijgen. RBC won het duel pas in slotfase in het thuisduel, toen liep de thuisploeg ook snel uit naar een 3-0 overwinning.

Afgelopen maandag kon RBC al een hoofdprijs pakken, daarvoor moest het winnen van Heerjansdam in de kwartfinale van de districtsbeker. Dat ging helaas mis. De Roosendalers verloren met 1-0. Is die nederlaag inmiddels weggespoeld? "Het verlies tegen Heerjansdam is verwerkt hoor. We waren beter, hadden meerdere mogelijkheden om te scoren , maar waren niet ‘top’ en dat was wel nodig tegen zo’n stugge tegenstander. Het is jammer dat we juist in deze wedstrijd voor het eerst niet tot scoren kwamen. Het had goed voor de ontwikkeling van de groep geweest als we een halve finale hadden mogen spelen, al kunnen we hier ook al de nodige lessen uit trekken," zo stelt Klippel.

Heerjansdam is in ieder geval een goede generale, want net als afgelope maandag zal de tegenstander vooral loeren op fouten van RBC. "Kijkend naar zondag krijgen we met Emplina wederom een stugge tegenstander zoals we in onze thuiswedstrijd hebben ervaren. Toen konden we pas tegen 10 man het verschil maken. Ook zondag zullen we dus top moeten zijn om de tegenstander te verslaan." Net als maandag kan RBC beschikken over een flinke aanhang."Het is prettig en steunend dat er zoveel supporters meegaan, al wil dat niet zeggen dat we dan, zoals velen verwachtten, zomaar resultaat halen."

In de lappemand zitten voorlopig nog Marwin Reuvers en Emile Linkers en zijn niet inzetbaar. "We kunnen naast die twee beschikken over een fitte groep, al is Jorda Ewanena niet helemaal ‘fris’, maar zal hij wel bij de wedstrijdselectie zitten. Spelers en staf hopen weer op positieve steun van de supporters!"




Reacties

Adje

2024-04-06 13:13:04

Jammer voor Marwin dat hij deze wedstrijd verstek moet laten gaan. Gelukkig hebben we 'n brede selectie dus kunnen we dat normaal gesproken wel opvangen, maar het blijft wel zuur voor hem.

Op naar de 4e divisie. 

Boegieman

2024-04-06 15:58:50

Geen extra regels 

Mr.RBC

2024-04-06 20:16:24

WNC 0-0 Puntje is genoeg morgen

Adje

2024-04-06 20:17:59

Gelukkig gaat het morgen nog ergens om, scheelt weer meer RBC supporters. 1 puntje is genoeg dat moet toch te doen zijn. Moerse Boys - WNC 0 - 0

Come on RBC 

Zuidzijde

2024-04-06 20:40:50